SAMSUN / ATAKUM - Şehit Adem Keskin Anaokulu

Nis

Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. (Atatürk) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Enerji Tasarrufu Haftası boyunca enerji kaynaklarının sınırlı olduğuna, enerjinin doğru ve tutumlu kullanımına ve kayıpların azaltılmasının önemine ilişkin çeşitli etkinlikler yapılır, kamuoyu bilgilendirilir. Radyo ve televizyon kanallarında konuyla ilgili programlar düzenlenir; gazetelerde yazılar yayımlanır.

Enerjiyi tutumlu kullanmayı bilmek hem kendimiz ve ailemiz hem de ülkemiz ve dünya için çok önemlidir. Enerjinin tutumlu kullanımı, yalnızca bir hafta boyunca dikkat edilecek bir konu değildir. Bir yaşam tarzı olarak benimsenmelidir.

Enerjiyi her zaman verimli kullanalım!

Ock

Öğrencilerimiz Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında Gazi Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Ock

Çocuklarımıza C vitaminin öneminden bahsederek hangi sebze ve meyvelerde C vitamini bulunur ve  sağlığımız için günde nekadar C vitamini içeren  besinler yemeliyiz tek tek öğrettik. Minik Ellerimizle sıktığımız portakal mandalina ve limonlarımızı afiyetle içerken küçük parmak kaslarımızı da geliştirdik.

Değerli Velilerimiz,

Meb, eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Şehit Adem Keskin  Anaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağlayacağız. Proje kapsamında  uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma

b)Hikâye Tamamlama

c)Hikâye Kartı Hazırlama

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

gibi etkinliklerin rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

Ekm

Velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte hoşça vakit geçirmek ve farklı bir ortamdabir araya gelmek amacıyla kahvaltı etkinliğinde hoşça vakit geçirdik

Ekm

Velilerimiz ve öğrencilerimizkendi tanışmak hoşça vakit geçirmek için kahvaltı etkinliği düzenledi